Home Je eigen webwinkel Je eigen webshop deel 2 – Installatie

Je eigen webshop deel 2 – Installatie

0

Welkom bij deel 2 van de special, je eigen webshop. In deze special, zetten we een webshop op met WordPress en de WooCommerce plugin. Vandaag het eerste praktische deel, de installatie van de WooCommerce plugin.
WooCommerce is een gratis WordPress plugin, waarmee je een hele webshop naar jou WordPress website haalt.

 

Stap 1 – WordPress installeren en configureren

Ik ga er vanuit dat je al een draaiende WordPress installatie hebt. Zo niet, kijk dan even in het artikel onder “WordPress Installatie” op deze website. Ik ga zelf de plugin installeren in een sub-installatie op deze website: http://www.pressy.nl/webshop

Als basis, heb ik een geïnstalleerde Nederlandstalige WordPress versie versie 3.6. Ik laat voor nu, het standaard twenty thirteen thema staan zoals hij is. In een later deel van deze special, besteden we volledig aandacht aan de template.

Onze Webshop in spé:

Webshop-in-spe

Stap 2 – Het installeren van de WooCommerce plugin

Zoals reeds gezegd is WooCommerce een plugin, dit maakt dat deze eenvoudig te installeren is via het WordPress Administrator paneel. Wanneer je in het administrator paneel bent, klik achtereenvolgens op Plugins > Nieuwe Plugin en typ in de zoekbox in; ‘WooCommerce’.

Installeren WooCommerce

Neem de meest recente versie van WooCommerce en klik op ‘Nu Installeren’ en op Oké, om de plugin te installeren. Vervolgens klik op ‘Plugin activeren’ om de WooCommerce plugin actief te maken.

Vervolgens, installeren we direct het Nederlandse taalpakket, om de webshop in de Nederlandse taal beschikbaar te maken. Neem hiervoor het pakket WooCommerce (nl). klik op ‘Nu Installeren’ en op Oké, om de plugin te installeren. Vervolgens klik op ‘Plugin activeren’ om de Nederlandse taal actief te maken.

Nederlandstalige WooCommerce installeren

Er zijn twee menuopties bij gekomen in het hoofdmenu.

WooCommerce-Menu

Het laatste wat we moeten doen, zijn de WooCommerce pagina’s installeren. Deze pagina’s zorgen voor de juiste weergave van je webshop op je WordPress website. Klik hiervoor op de “Installeer WooCommerce Pagina’s” bovenaan de plugins pagina.

WooCommerce-Paginas

Wanneer je nu naar de homepage gaat (in mijn geval, http://www.pressy.nl/webshop), zijn er een aantal menu entries aangemaakt in het standaard menu. Gefeliciteerd, WooCommerce is nu geïnstalleerd.

Webshop is geinstalleerd

 

 

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.