Home Nieuws Maak kennis met WordPress 4.4

Maak kennis met WordPress 4.4

0

WordPress is het bekendste programma om websites mee te bouwen en is dan ook mateloos populair. Om dit zo te houden, wordt wordpress regelmatig geüpdatet. Er worden nieuwe plugins beschikbaar gesteld, de layout veranderd en nieuwe features worden geïmplementeerd. Onlangs kwam WordPress met versie 4.4. Het is gebruikelijk dat WordPress iedere versie een naam geeft. Versie 4.4 heet Clifford, een naam die verwijst naar de bekende Jazz-trompettist Clifford Brown. In de nieuwe versie zijn enkele grote veranderingen aangebracht ten opzichte van de vorige versies. In dit artikel lees je wat deze veranderingen zijn.

word press themaNieuwe look, nieuw thema

Wanneer je met WordPress een website gaat maken, heeft WordPress een standaard thema. Dit thema bepaalt de layout van de site. Het standaardthema wordt regelmatig veranderd, omdat altijd dezelfde look nu eenmaal eentonig en saai wordt. Ieder jaar introduceert WordPress dus een nieuw thema, zodat de WordPress websites leuk, verfrissend en mooi blijven.

Met de lancering van Clifford, kwam er ook een nieuw standaardthema. Het thema kreeg de naam twenty sixteen, verwijzend naar het jaar 2016 waarin dit thema het standaardthema zal zijn. Het thema wordt gekenmerkt door een overzichtelijke layout en een optionele rechter zijbalk. Het is een perfecte layout voor blogs en is geschikt om op alle apparaten weer te geven. Het feit dat dit het standaard thema is wil niet zeggen dat je tot één bepaalde layout veroordeeld bent. WordPress 4.4 heeft verschillende kleurenschema’s, dus als je de kleuren niet mooi vindt, kun je voor een ander kleurenschema kiezen. Je hebt zelfs de mogelijkheid om zelf je kleuren samen te stellen.

Meer dan alleen tweets en video’s embedden

Wanneer je een website hebt, is het fijn om berichten van andere websites op je eigen site te kunnen laten zien, zonder dat bezoekers hiervoor op de link van de betreffende pagina te hoeven klikken (je wilt bezoekers immers op je eigen site houden). Het is al langere tijd mogelijk om berichten in te sluiten op je site. Dit heet embedden. Bij WordPress was het voorheen alleen mogelijk om Tweets en YouTube filmpjes op je site te embedden. In de nieuwe versie kun je echter ook berichten van andere WordPress sites op jouw site weer te geven door ze in te sluiten.

Afbeeldingen zijn zichtbaar op alle devices
pressy op je mobiel

Heden ten dage kun je websites bezoeken op allerlei devices. Niet alleen de pc, maar ook mobiele telefoons en tablets worden gebruikt om te surfen op het internet. Het is dan ook zeer belangrijk dat alle content ook zichtbaar is voor andere devices dan alleen de pc. In het verleden kwam het nog wel eens voor dat afbeeldingen niet mooi in het scherm van tablets of telefoons werden weergegeven als je dit niet zelf instelde. De nieuwe WordPress versie houdt hier rekening mee, de afbeeldingen worden automatisch op alle devices in het juiste formaat weergegeven. Met andere woorden: De afbeeldingen worden automatisch responsive gemaakt door WordPress.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.