Home Onder de motorkap Gravity Forms

Gravity Forms

0

Wanneer je een website beheert, weet je dat het belangrijk is contactmogelijkheden te hebben met je bezoekers. Of het nu om een eenvoudig contactformulier gaat, of om de meest geavanceerde formulieren, we maken er allemaal wel gebruik van.

Er zijn legio plugins voor WordPress beschikbaar, waarvan de meest populaire Contact Form 7 is. Er is daarentegen maar maar één plugin die met kop en schouders boven de rest uitsteekt; Gravity Forms.

In dit artikel laten we zien wat Gravity Forms is en hoe je de plugin installeert.

Wat is Gravity Forms?

Gravity Forms is een premium WordPress plugin die verder gaat het maken van een standaard contactformulier. Enkele voorbeelden:

Eenvoudige contactformulieren

De meest basale vorm van communicatie op de website is het contactformulier. Elke website zou er één moeten hebben. De veelzijdigheid van Gravity Forms maakt het mogelijk allerlei soorten contactformulieren te maken, eenvoudig via drag-and-drop. U kunt informatie aan de gebruiker vragen zoals naam, E-mail adres, website en telefoonnummer, maar ook de mogelijkheid bieden om bestanden te uploaden. U kunt alle submits automatisch op laten slaan in de database of, afhankelijk van zelf te configureren voorwaarden, een email zenden naar specifieke adressen. Zo kunt u bijvoorbeeld de gebruiker een afdeling uit een listbox laten selecteren en automatisch een offerte aanvraag laten verzenden naar verkoop@domein.nl en met hetzelfde formulier een vraag ter ondersteuning laten sturen naar support@domein.nl

Gravity_Forms conditional logic 1

U kunt het formulier daarnaast invoegen in elke pagina of bericht met behulp van een knop en captcha is reeds standaard ingebouwd, hiermee houdt u spammers buiten de deur.

Enquetes of evaluatieformulieren

Waar een standaard contactformulier plugin stopt, gaat Gravity Forms verder. Zo kunt u Gravity Forms gebruiken om bijvoorbeeld enquetes uit te voeren, evaluatieformulieren te maken en zelfs complete quizes aan te bieden. Deze formulieren bouwt u even eenvoudig als het contactformulier op, door middel van de drag-and-drop interface. Het is daarnaast mogelijk velden wel of niet te presenteren aan de hand van conditionele logica. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld vervolgvragen stellen, wanneer de gebruiker en specifiek antwoord heeft gegeven.

Velden in Gravity Forms

PayPal integratie

Met behulp van de PayPal integratie kunt u producten of diensten verkopen en direct afrekenen, een donatieformulier op de website plaatsen of zelfs gebruikers tegen betaling content laten uploaden of links laten toevoegen.

Integratie met mailings

Wanneer u een nieuwsbrief of emaillijst bijhoudt, is het ook mogelijk inschrijfformulieren te maken met behulp van Gravity Forms. Het programma integreert bijvoorbeeld standaard met Mailchimp.

Registratieformulier

Ook het uitbreiden van het standaard WordPress registratieformulier behoort tot de mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld gebruikers laten betalen om lid te worden van uw website, of velden toevoegen aan het standaard aanmeldformulier. Deze functie werkt daarnaast ook naadloos samen met BudyPress.

Gravity Forms komt in drie smaken. De standaard licentie voor één site kost $ 39,00, de Business licentie kost $ 99,00 en kan gebruikt worden op drie websites en de developer licentie kost $ 199,00 en kan ongelimiteerd gebruikt worden. De standaard licentie heeft geen plugins, de business licentie de basis plugins en met de developer licentie kunt u gebruik maken van alle beschikbare plugins.

Gravity Forms downloaden en Installeren

Gravity forms kun je downloaden op de website van Gravity Forms. Na betaling kun je het zip bestand downloaden en ontvang je een productcode per email. Ga allereerst naar de sectie plugins > Nieuwe plugin en kies voor plugin uploaden.

Plugin uploaden

Selecteer met behulp van de knop bestand kiezen het zip bestand wat je van de Gravity Forms website kunt downloaden en klik op Nu installeren.

Nu installeren

Activeer de plugin na het installeren. Het menu is uitgebreid met de optie Formulieren:

Gravity Forms geïnstalleerd

 

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.