Home Plugins Met deze 10 categorie plugins bouw jij een perfecte WordPress site

Met deze 10 categorie plugins bouw jij een perfecte WordPress site

0

pluginszoekenPlugins zijn functies die jouw WordPress site afmaken. Je kunt dan ook het verschil maken door het downloaden van de perfecte, functionele plugins. Bijvoorbeeld plugins die de categorie indeling van je site optimaliseren. De Nederlandse WordPress Handleiding zette de tien beste categorie plugins op een rij. In dit artikel vind je omschrijvingen van deze plugins.

Categorieën en tags
Deze plugin zorgt ervoor dat je je site overzichtelijk kunt houden. De functie helpt je om je berichten in te delen in categorieën en tags toe te voegen, zodat de berichten makkelijk vindbaar zijn.

Lijstjes binnen een of meerdere categorieën
Wordpress heeft een plugin die ervoor zorgt dat je een overzicht krijgt van posts in een of meerdere categorieën. Wanneer je wilt weten welke posts er in een bepaalde categorie zijn geplaatst, geeft deze functie een lijst van posts die je kunt bekijken.

Laatst geplaatste berichten
Plugins die de laatst geplaatste posts weergeven zijn ideaal, helemaal voor sites waar veel berichten gepost worden. Bezoekers hoeven niet eindeloos te zoeken naar nieuwe content.

Een post voor lange tijd uitlichten
Op Twitter kun je aangeven dat je een tweet altijd bovenaan je Twitterfeed wilt weergeven. Dit kan ook met posts op je WordPress websites, door gebruik te maken van de Sticky Post plugin. Deze plugin zet de betreffende post als het ware vast.
banner-772x250

Content verbergen met de category excluder
Veel websites hebben content die niet per se een prominente plek op de site hoeven te hebben (vaak reclames). Deze posts kun je ‘verbergen’ met behulp van een category excluder plugin. Deze functie kan een categorie verwijderen van de homepage en onzichtbaar maken voor de zoekfunctie.

Orden je tags en categorieën
Het kan gebeuren dat je site een wirwar van tags en categorieën is/wordt. Hiervoor is de category converter plugin gemaakt. De plugin kan tags veranderen in categorieën en categorieën veranderen in tags.

Afbeeldingen toevoegen aan categorieën
Je kunt met een plugin een vaste afbeelding instellen voor een bepaalde categorie. Zo hoef je niet voor ieder post een featured image in te stellen, iedere post in deze categorie krijgt een (vooraf ingestelde) category featured image.

Nooit een bericht in meerdere categorieën
Bedoeld of onbedoeld, soms belandt een post in meerdere categorieën tegelijk. Wanneer je dit wilt voorkomen, installeer je de ‘only one category’ plugin.

Een categorie toewijzen aan een schrijver
Wanneer een schrijver zoveel over een onderwerp schrijft, dat de posts van de auteur (vrijwel) allemaal in dezelfde categorie belanden, dan kun je ervoor zorgen dat deze categorie automatisch wordt toegewezen aan posts van deze schrijver met de WordPress Default Category plugin.

Dezelfde categorieën voor alle sites in je netwerk
Wanneer je een multisite netwerk hebt, heb je met de Site Categories plugin de mogelijkheid om categorieën voor alle sites in dit netwerk te gebruiken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.