Home Plugins Zijn social media plugins voor WordPress zo functioneel als ze doen voorkomen?

Zijn social media plugins voor WordPress zo functioneel als ze doen voorkomen?

0

sharebuttonsEen WordPress site is relatief eenvoudig te maken. Het framework staat al en qua uiterlijk kun je kiezen voor standaard thema’s. Het perfectioneren van de site vereist een extra stap. Een stap die je kunt zetten door het downloaden en installeren van plugins. Plugins maken de site makkelijker toegankelijk en gebruiksvriendelijker voor bezoekers. Het doet de site professioneler ogen en geeft zowel de gebruiker als de eigenaar van de site meer mogelijkheden. Social media plugins zijn een belangrijk onderdeel in het optimaliseren van je WordPress site. Deze plugins maken de website voor zowel bezoekers als voor jou zelf fijner om te bezoeken. In dit social media tijdperk is het immers belangrijk dat je berichten kunt delen op social media. Voor jou als eigenaar van de site is het voordelig als bezoekers berichten delen, omdat dit het bereik van je site vergroot.
Inmiddels zijn er zoveel plugins beschikbaar, dat het moeilijk is in te schatten of een plugin wel functioneel is en daadwerkelijk iets toevoegt aan de website. Er zijn ook veel social media plugins waar je eigenlijk niets aan hebt, maar die wel veel worden gebruikt. Anderzijds zijn er ook social media plugins die (nagenoeg) onmisbaar zijn. In dit artikel bespreken we enkele social media plugins die je goed kunt gebruiken voor je site.

Jetpack: Sharen + Social media = bereikjetpack
Wanneer je een website hebt, wil je dat deze website zoveel mogelijk bereik heeft. Dit begint bij het verspreiden van berichten op social media. Wanneer mensen berichten van jouw site delen met hun eigen netwerk, bereik je razendsnel nieuw publiek. Een share button is dus onmisbaar voor je website. Deze kun je toevoegen met de Jetpack plugin. Het fijne aan deze plugin is dat je zelf kunt kiezen welke share buttons je op je site wilt hebben. Ook heeft JetPack een functie dat berichten die je plaatst direct op al je social media kanalen worden geplaatst.

Met SocialBox link je bezoekers direct naar je social media accounts
Bezoekers haal je naar je site via social media, maar dit werkt ook andersom. Wanneer je ervoor zorgt dat mensen die op je site komen ook in contact komen met je social media accounts, zien ze op deze kanalen weer wanneer je nieuwe artikelen plaatst. Hierop komen ze weer op je website terecht. Om deze vicieuze cirkel in gang te zetten, kun je met SocialBox op je website buttons plaatsen waar bezoekers zich direct kunnen linken aan een of meerdere social media accounts. Ook toont de widget bij de buttons hoeveel volgers je hebt op het betreffende kanaal.

socialstreamWordPress Social Stream geeft je social media wall weer
Met de WordPress Social Media Stream plugin kun je nog meer de aandacht vestigen op je social media accounts. De plugin maakt een wall aan op je site waarop alle berichten van je social media accounts te zien zijn.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.