Home Plugins Je WordPress site perfectioneren met de juiste plugins

Je WordPress site perfectioneren met de juiste plugins

0

pluginsHet maken van een WordPress site is niet moeilijk. WordPress heeft standaard layouts en de functies waar je over beschikt zijn duidelijk en makkelijk te gebruiken. Wanneer je een site hebt gemaakt met WordPress, kan het echter zijn dat je je site nog functioneler wilt maken. Door gebruik te maken van plugins kun je je site perfectioneren en precies de functionaliteiten geven die je graag wenst. Plugins zorgen ervoor dat je extra functies kunt toevoegen aan je site. De afzonderlijke plugins kun je downloaden, je kunt dus zelf kiezen welke functies je wel wilt en welke functies je niet wilt installeren.

Inmiddels zijn er ruim 40.000 plugins beschikbaar voor WordPress, ieder met een eigen functie. Alle plugins kunnen van toegevoegde waarde zijn, maar of ze daadwerkelijk wat toevoegen aan je site hangt af van het soort site en wat je de bezoekers graag wilt laten zien. Hier lees je over enkele veelgebruikte soorten plugins en hun functie.

bloggerHandige plugins voor je blog
Het is tegenwoordig heel normaal dat je een blog bijhoudt. In de afgelopen jaren is er een wildgroei ontstaan aan zowel persoonlijke als professionele blogs. De blogs kunnen over allerlei onderwerpen gaan. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze bijgehouden moeten worden en dus ook goed moeten functioneren. Er zijn speciale blog plugins die hierbij kunnen helpen.

Wanneer je blogberichten post, moet je er rekening mee houden dat er gereageerd wordt op je berichten, helemaal wanneer je een succesvolle blog hebt. Dit brengt ook nadelen met zich mee. Ten eerste is de standaard reactiefunctionaliteit niet optimaal geschikt voor grote hoeveelheden reacties. Hiervoor kun je een plugin downloaden die erin gespecialiseerd is om reacties te ordenen en overzichtelijk te houden. Ook loop je het risico dat je spamberichten binnenkrijgt op je blog. Hiervoor kun je een spamfilter plugin downloaden en installeren.

Naast deze praktische plugins voor je blog, zijn er ook plugins die je website mooier maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de authorbox plugin, die ervoor zorgt dat informatie van de auteur mooi wordt weergegeven op je website.

Beheer je media eenvoudig
Bijna iedere site maakt wel gebruik van media. Dit kunnen filmpjes zijn, maar ook afbeeldingen. Om het gebruik van media op je site te vergemakkelijken kun je hiervoor plugins installeren. De plugins zorgen ervoor dat afbeeldingen in het juiste formaat worden geüpload, makkelijk te vervangen zijn en worden geoptimaliseerd. Ook bestaan er plugins die al je media overzichtelijk weergeven, door ze bijvoorbeeld lijstjes te maken met relevante media.

sharebuttonsSocial media beheren is cruciaal
Alles wat online gebeurt, moet ook gedeeld kunnen worden op social media. Op social media worden berichten verspreid, waardoor het bereik wordt vergroot. Er zijn speciale plugins die ervoor zorgen dat je berichten makkelijk kunt delen op social media als Facebook, Twitter en Instagram. Handig voor zowel jezelf als voor je bezoekers.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.