Home Themes Alle mogelijkheden voor de layout van je WordPress site: kies het juiste thema

Alle mogelijkheden voor de layout van je WordPress site: kies het juiste thema

0

choosinglayoutWanneer je een website bouwt, is het raadzaam om eerst een beeld te schetsen van het uiterlijk van de website. De layout en de kleuren zijn als het ware het visitekaartje van de bezoeker. Personen die te gast zijn op je website moeten een overzichtelijke site te zien krijgen, waar zijn makkelijk in kunnen navigeren. De layout moet passen bij het type website. Wanneer je een WordPress website maakt, zijn er diverse thema’s beschikbaar. Ieder thema heeft zijn eigen kenmerken en uitstraling. Wanneer je een creatieve, levendige website wilt, is het logisch dat je voor een meer springerige en wellicht ietwat rommelig thema kiest. Wanneer je site betrouwbaar en degelijk moet overkomen, is een strak thema meer wenselijk. Het is erg belangrijk dat je het juiste thema kiest en zo je website personaliseert. Er zijn hierbij meerdere criteria waar je op kunt letten.

Drie hoofdcategorieën
De thema’s zijn grofweg te verdelen in drie categorieën (onderwerpen): fotoblogs, vakantie en seizoensgebonden. Iedere categorie heeft veel verschillende thema’s. Logischerwijs zijn de vakantiethema’s gericht op vakantiebestemmingen en speciale typen vakantie. Denk hierbij aan berggebieden, Zwitserland, Kathmandu of Times Square. Fotoblogs zijn er vooral op gericht dat de indeling van de foto’s goed tot uiting komt. Thema’s die hierbij horen zijn bijvoorbeeld origami papier, i-max, pinboard en espied. Seizoensgebonden thema’s kunnen alles te maken hebben met speciale periodes of weersomstandigheden, bijvoorbeeld ‘witte kerst’, Halloween of een kampeerthema.

choosingthemeLet op de details
Bij het kiezen van het juiste thema, is het belangrijk om op de details te letten. Er zijn veel kleine details die in eerste instantie niet heel belangrijk lijken, maar wel degelijk de toon zetten op je website. Lettertype is hiervan een mooi voorbeeld. Lettertype lijkt een bijzaak, maar wanneer alle geschreven tekst in een lettertype staat dat niet mooi staat bij de rest van de layout, dan kan dit ervoor zorgen dat je website er onverzorgd en rommelig uitziet. Andere zaken waar je goed op moet letten zijn bijvoorbeeld de verdeling in kolommen (te veel kolommen maken een site druk) en het gebruik van een of meerdere sidebars, menu’s en het gebruik van headers (en hun opmaak).

Wordpress thema paginaIeder jaar een nieuw thema
Er zijn inmiddels vele thema’s beschikbaar voor je WordPress site. Om vernieuwing te blijven stimuleren, probeert WordPress ieder jaar met een nieuw thema te komen. Ieder thema krijgt zijn eigen naam. Aan het einde van 2015 lanceerde WordPress zijn nieuwste thema, dat in 2016 gebruikt kan worden. Dit thema kreeg de naam Clifford.  

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.