Home Tutorials Een thema installeren in WordPress

Een thema installeren in WordPress

0

Één van de grootste voordelen aan WordPress, is het gebruik van thema’s. Zelfs zonder uitgebreide kennis van HTML en CSS kun je, je website een eigen identiteit geven. Daarnaast zijn er ook nog eens legio gratis en betaalde templates op het internet te vinden.

Stap 1 – De voorbereiding

Voordat je gaat zoeken naar een template, let eerst goed op met welke versie van WordPress je momenteel draait. Dit staat rechts onderaan iedere pagina in het admin paneel:

Wordpress versie

Thema’s zijn vaak gerelateerd aan een WordPress versie. Een klein verschil in de versies kan wel, maar gebruik geen WordPress 2.x template in een WordPress 3.x installatie.

Stap 2 – Een (gratis) themes zoeken

Een goede site om gratis theme’s te zoeken, is de officiële WordPress themes directory
Op de meeste sites, download je een WordPress theme in zip formaat. Dit is een pakketje met daarin alle bestanden die WordPress nodig is om je site ‘vorm’ te geven. Wanneer je eenmaal het zip bestand hebt gedownload, ga je in je eigen WordPress installatie je nieuwe look installeren.

Stap 3 – Het theme installeren

In je WordPress admin paneel, ga je naar ‘Weergave’ en vervolgens naar ‘Thema’s’.
Klik op ‘Thema’s installeren’ en vervolgens op ‘Uploaden’.

Nieuw thema installeren

Na het selecteren van de theme, klik je op ‘Nu installeren’. Vervolgens, in het volgende scherm, klik je op ‘Activeren’ om je theme actief te maken in je WordPress installatie.

Wordpress thema activeren

Alternatief – Direct vanuit WordPress installeren

Het is mogelijk direct vanuit WordPress een thema te installeren. Door in je WordPress admin paneel naar ‘Weergave’ en vervolgens naar ‘Thema’s’ en ‘Thema’s installeren’ en ‘Zoeken’ te navigeren, kom je in een zoekscherm terecht. In dit zoekscherm, kun je eigenschappen voor je nieuwe template aangeven en vervolgens een bijpassend thema zoeken.

Direct een thema zoeken in WordPress

Vanuit de resultatenlijst is het mogelijk, direct een voorbeeld te bekijken of het thema direct te installeren.

Direct een thema installeren in WordPress

Vergeet na het installeren niet, het theme direct te activeren, om deze zichtbaar te maken op je eigen website.

 

 

 

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.