Home Tutorials Waar moet je op letten wanneer je SEO toepast?

Waar moet je op letten wanneer je SEO toepast?

1

seohandwritten-smallEen zoekmachine is fijn en handig. Ook wanneer je je eigen site hebt. Het is immers je doel om mensen naar je website te lokken. Zoekmachines helpen je website om gevonden te worden. Het is echter wel fijn dat je website direct zichtbaar is wanneer iemand een zoekterm invoert die jouw site matcht. Er zijn tactieken die ervoor zorgen dat je website beter vindbaar wordt voor zoekmachines. Je website zal als een van de eerste suggesties worden weergegeven wanneer je deze tactieken toepast. Dit heet Search Engine Optimization, SEO in de volksmond. Voor SEO kun je speciale plugins downloaden, maar deze plugins zijn niet altijd nodig. Sterker nog, in sommige gevallen is het juist nadelig wanneer je plugins gebruikt. In dit artikel lees je hoe je je website goed vindbaar kunt maken.

pressyVergeet de naamgeving van je afbeeldingen niet
Vindbaarheid creëer je door sleutelwoorden aan je tekst toe te voegen en zoektermen veel terug te laten komen. Veel mensen vergeten hierbij dat de naamgeving van de afbeeldingen die je aan posts toevoegt ook van invloed is. Zorg er daarom voor dat als je de afbeelding toevoegt, je de standaard naam die aan de foto wordt gegeven verandert in een naam waar een belangrijke zoekterm in voorkomt. Wanneer je de SEO Friendly Images plugin installeert, zorgt deze app ervoor dat de afbeelding maximaal vindbaar is door ook zogenaamde ALT en TITLE tags toe te voegen.

Titels zijn zoekmagnetensharefacebook
Zoekmachines geven veel gewicht aan titels, dus zorg ervoor dat je goede zoekwoorden in de titel verwerkt. Dit geldt ook voor de URL die naar de pagina leidt. De URL wordt doorgaans automatisch aangemaakt wanneer je een bericht/pagina toevoegt. Deze URL is echter aan te passen. Dit is een goede gelegenheid om belangrijke zoektermen in je URL te verwerken. Met name de eerste woorden van de URL zijn belangrijk. Je kunt de instellingen over het genereren van de URL veranderen bij het kopje permalinks in je instellingen. Je hebt hier dus geen plugin voor nodig.

Gebruik social media
Wanneer je online zichtbaar wilt zijn, dan ontkom je niet aan het gebruik van social media. Zorg er dus voor dat je in ieder geval een Facebook en een Twitter account aanmaakt die je linkt aan je pagina. Er zijn veel plugins die je kunt downloaden om je site effectief aan social media accounts te koppelen. Deze plugins zijn niet allemaal even bruikbaar, dus kijk voor je ze download wel even wat het precies voor plugin is en ga desnoods opzoek naar consumenten reviews. Een plugin die de berichten van je site automatisch op social media plaatst kan in ieder geval nooit kwaad.

Zoekwoorden zijn de sleutel
Het klinkt als een open deur, maar toch gaat het hier vaak mis: Gebruik genoeg en vooral goede zoekwoorden. Met name in headers, in je alternative tekst/samenvatting moeten zoekwoorden staan. Gebruik er echter ook niet te veel. 5 tot 7 procent in de gehele tekst is perfect.

Comment(1)

  1. Hè wat een opluchting, eindelijk iemand die vindt dat je ook zonder (loodzware) plugins goed vindbaar kan zijn. En over seo gesproken; misschien is het ook verstandig om termen als ‘leave your comment’ te vertalen?

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.