Home Tutorials Zorg dat je WordPress site goed vindbaar is

Zorg dat je WordPress site goed vindbaar is

0

seoHet aantal bestaande websites groeit zienderogen en totale aantal actieve websites is niet bij te houden. Wanneer je zelf een website hebt, is het dan ook zeer waarschijnlijk dat je te maken hebt met een groot aantal ‘concurrerende’ websites. Uiteraard wil je dat de mensen alleen naar jouw website komen en niet naar die van een concurrent. Daarom moet je pogen om je site zo goed mogelijk vindbaar te maken. Veel mensen gebruiken zoekmachines om bij bepaalde websites te komen, daar kun jij gebruik van maken. Er zijn strategieën ontworpen om je site goed vindbaar te maken bij zoekmachines: Search Engine Optimization, ook wel SEO genoemd. WordPress heeft over het algemeen al goede SEO strategieën ingebouwd, maar je kunt ervoor zorgen dat je site nog beter vindbaar wordt, zodat je ook je concurrenten met een WordPress site aftroeft.

Download de plugin
Wordpress maakt gebruik van een breed scala aan plugins om je site te versterken met diverse functies. Er bestaan ook speciale SEO plugins waarmee je je site optimaal vindbaar maakt op het wereldwijde web. Deze plugins zijn makkelijk op te zoeken en te downloaden. Er zijn betaalde plugins beschikbaar, maar er zijn tevens plugins die gratis, maar toch erg krachtig zijn.

urlGebruik je URL’s en optimaliseer je titels
De eerste kenmerken van een post die internetgebruikers tegenkomen zijn de URL en de titel. Hier valt dus veel winst te behalen op het gebied van SEO. In WordPress kun je instellen hoe je de URL weergegeven wilt hebben. Zorg ervoor dat je de titel van de post in de URL hebt staan, zodat de URL makkelijk wordt gevonden wanneer een zoekterm wordt ingevoerd die matcht met de titel. Je kunt er ook voor kiezen om de categorie van de post in de URL weer te geven.

Wanneer internetgebruikers een zoekopdracht hebben ingevoerd, krijgen ze een lijst met links waar ze op klikken. De titel een dergelijke link kan aangepast worden door degene die het bericht waar de link naar verwijst heeft aangemaakt. Zorg ervoor dat de belangrijkste sleutelwoorden in het begin van de titel staan. Niet alleen lezen gebruikers deze woorden als eerste, google laat deze woorden ook zwaarder wegen bij het weergeven van alle links. De instellingen zijn te veranderen in de title templates functie van je SEO plugin.

Meta descriptions leiden mensen naar jouw site
In ieder CMS, dus ook bij WordPress sites, krijg je de mogelijkheid om bij iedere post een omschrijving toe te voegen, een meta description. Deze beschrijving is meer dan zomaar een samenvatting van het geplaatste bericht. De meta description is namelijk tevens de beschrijving die wordt weergegeven wanneer de link naar het bericht wordt gevonden door een zoekmachine. Onder de titel verschijnt de meta description. Het is dus belangrijk dat er al een paar kernwoorden in je meta description staan. Ten eerste, zodat de zoekmachine dit keyword oppikt. Ten tweede, omdat mensen direct de belangrijkste woorden kunnen lezen wanneer zij een zoekopdracht hebben ingevoerd.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.