Home Geen categorie WordPress installeren met Installatron

WordPress installeren met Installatron

0

De meest eenvoudige manier om WordPress te installeren, is middels Installatron. Installatron is een beheer module binnen Directadmin, vanwaar je automatisch door middel van het invullen van diverse instellingen een CMS als WordPress kunt instaleren.

Wanneer je nog geen webhost hebt uitgezocht voor je WordPress installatie en weinig kennis hebt van databases en/of FTP, kan het dus zeer nuttig zijn een webhost uit te zoeken waar je de beschikking hebt over Installatron. Er zijn meerdere webhosts welke Installatron aanbieden, één daarvan is Deziweb.

 

Stap 1: Installatron openen

Allereerst open je de ‘Installatron Applications Installer’ vanuit je directadmin.

Installatron openen vanuit Directadmin

 Stap 2: WordPress installeren

In het volgende scherm, maak je de keuze om WordPress te installeren.

$R8R6UPY

Het welkom scherm, toont informatie over WordPress en de toepassing hiervan. Hier staat tevens de huidige release versie. Klik op ‘Install this Application’

Wordpress Welkomstscherm

Stap 3: WordPress instellingen invoeren

In het volgende scherm, kun je de opties met betrekking tot de installatie opgeven. De eerste set opties, betreft de locatie van de installatie. Het domein zal automatisch gevuld zijn en bestaan uit http://www.domeinnaam.nl. Vervolgens is het mogelijk een directory (map) aan te geven, waarin WordPress geïnstalleerd moet worden. Wanneer dit de enige installatie zal worden, laat deze map dan default leeg.

Wordpressinstallatielocatie

In de volgende set opties, onder de kop ‘Version’ staat de informatie met betrekking tot de te installeren versie. Het is aanbevolen om bij nieuwe installaties altijd de nieuwste versie te laten staan. Onder de versie, kun je aangeven welke WordPress taal je wilt installeren.

Op sommige servers is het mogelijk, WordPress automatisch te updaten. Omdat dit zelf relatief eenvoudig te doen is, laten we deze optie uit staan. Je bent natuurlijk vrij deze instelling wel in te schakelen.

Wordpress versie scherm

 

 

Onder de kop ‘Database’, worden de instellingen gedaan met betrekking tot de database. Installatron kan ook zelf een database aanmaken voor WordPress, zodat je hier zelf geen omkijken naar hebt. Wanneer je geen affiniteit hebt met MySQL en/of PhpMyAdmin, laat deze instelling dan op ‘Automatisch’ staan. Anders, maak eerst een database aan, selecteer dat je zelf een database hebt aangemaakt en vul de instellingen hiervan in.

Database instellingen

 

Instellingen is de laatste sectie met instellingen die Installatron nodig is, om WordPress juist te installeren. De naam onder ‘Administrator Username’ is de naam waarmee je straks in je WordPress administratorpaneel inlogt. Het Administrator Password, is het bijbehorende wachtwoord.

De in te vullen titel, wordt de titel van je website. De instellingen voor Multi-site en Limit login Attempts laten we staan zoals ze zijn.

Wordpress installatie instellingen

Stap 4: De installatie starten

Wanneer alle instellingen zijn ingevuld, druk dan op de knop ‘Install’. Installatron zal nu WordPress installeren. Wanneer dit klaar is, kun je, je website bekijken op www.domeinnaam.extentie en naar het beheerpaneel gaan op www.domeinnaam.extentie/admin

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.