Home Je eigen webwinkel Je eigen webshop deel 3 – WooCommerce

Je eigen webshop deel 3 – WooCommerce

0

Toegekomen aan deel drie van de special; je eigen webshop in WordPress. In dit meer theoretische deel lopen we door de basisfunctionaliteiten van WooCommerce.

In het administrator paneel, zijn twee secties toegevoegd. WooCommerce, met daarin;

 1. Bestellingen
 2. Rapporten
 3. Coupons
 4. Instellingen
 5. Systeem status

En een sectie Producten 

 1. Producten
 2. Product toevoegen
 3. Categorieën
 4. Tags
 5. Verzending klassen
 6. Attributen

WooCommerce – Bestellingen

Onder bestellingen vind je, zoals de naam al zegt, alle bestellingen die klanten in jou webwinkel geplaatst hebben en hier vindt ook de afhandeling van deze bestellingen plaats. Zo worden hier de facturen afgedrukt en wordt de klant geïnformeerd over de status van zijn bestelling.

WooCommerce – Rapporten

In de sectie rapporten, wordt op fraaie wijze getoond hoe de shop draait. Zo worden gemiddelden gepresenteerd, kun je top lijstjes met klanten en producten zien en zie je de totale omzetinformatie over een bepaalde periode.

Ook is er informatie beschikbaar over de aanwezige voorraad (wanneer in het systeem geregistreerd) en over het aantal nieuwe klanten per periode.

WooCommerce – Coupons

Onder coupons, kun je waardebonnen, cadeaubonnen en kortingsacties beheren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om in je webwinkel cadeaubonnen te verkopen met een bepaalde code, waarna de klant deze in je shop kan besteden. Ook kun je kortingsacties op bepaalde producten / productgroepen of gewoon totale kortingen beheren. Handig voor bijvoorbeeld Facebook acties of opruimingen.

WooCommerce – Instellingen

Het kloppend hart van je webshop. Alle instellingen met betrekking tot de presentatie, verzending, BTW, betaalmethoden etcetera woren in de instellingen van je shop geregeld. In het volgende deel, gaan we de shop configureren en komen we uitgebreid terug op het menu instellingen

WooCommerce – Systeem status

Onder systeem status, staan de technische gegevens en instellingen van je website gepresenteerd en kun je, onder tabblad tools, tellers, cache en je shop rollen resetten en sessies wissen. Blijf hier vandaan als je niet precies weet wat je aan het doen bent.

Producten – Producten

Het overzicht producten, toont je alle producten welke je in je webshop hebt toegevoegd. Je kunt vanuit hier producten bewerken of verwijderen

Producten – Product toevoegen

Vanuit product toevoegen, voeg je nieuwe producten toe aan je webshop. Je beheert hier alle productspecifieke parameters zoals de naam, maar ook de omschrijving, inventaris, prijs en eventuele gekoppelde producten / attributen.

Producten – Categorieën

Met een paar producten gaat het nog wel, maar om je shop overzichtelijk te maken en vooral, te houden, is het verstandig je producten in categorieën op te delen. In het menu categorieën beheer je de categorie labels en kun je een categorie-boom opbouwen.

Producten – Tags

In dit menu kun je verschillende product tags toevoegen. We gaan later verder in op de werking van Tags.

Producten – verzending klassen

Verzending klassen (lelijke vertaling voor verzendgroepen) kunnen gebruikt worden om producten van dezelfde type te groeperen. Deze groepen kunnen vervolgens gebruikt worden bij bepaalde verzendmethoden om verschillende tarieven voor verschillende producten te hanteren.

Producten – attributen

Door middel van attiributen, kun je, je artikel voorzien van meer gedetailleerde informatie, welke niet direct in de hoofdtekst vallen. Zo kun je bijvoorbeeld “Formaat” of “Kleur” toevoegen als attribuut en deze weer aan het product toevoegen. Bij een product zijn meerdere “Attributen” te selecteren.

 

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.