Home Je eigen webwinkel Je eigen webshop deel 4 – Basisinstellingen deel 1

Je eigen webshop deel 4 – Basisinstellingen deel 1

0

Vandaag deel 1 van wellicht de meest belangrijke delen in deze special over je eigen webshop opzetten in WordPress, middels WooCommerce. De basisinstellingen.

Om je basisinstellingen te openen, ga je naar je administrator paneel en klik je op menu opdracht WooCommerce en vervolgens op Instellingen

Stap 1 – Basisinstellingen algemeen

De eerst beschikbare instellingen in het tabblad algemeen, zijn de basis locatie, de valuta en de toegestane landen. Er vanuit gaande dat onze shop in Nederland is gevestigd en alleen wil leveren aan klanten in Nederland, Belgie en Duitsland, stellen we de shop als volgt in;

Tabblad algemeen WooCommerce

De valutacode stellen we in op Euro (€). De winkel melding, dient ervoor een melding te presenteren op alle pagina’s van je webshop. Deze wanneer je bijvoorbeeld onderhoud aan het plegen bent. Deze laten we even voor wat het nu is. In de volgende sectie van de basisinstellingen, kun je belangrijke instellingen doen met betrekking tot het afrekenen en klantregistratie.

De eerste instelling is Coupons. Door het aanvinken van deze instelling, zeg je dat het mogelijk is coupons te gebruiken in je webshop en krijgt je klant bij het betaalproces, de mogelijkheid een couponcode in te voeren. Dit kan uiteraard alleen een code zijn welke ook daadwerkelijk als coupon geregistreerd in onder WooCommerce > Coupons.

Na coupons, zijn er diverse instellingen met betrekking tot afrekenen. Door de instelling Gast afrekenen inschakelen aan te vinken, stel je in dat je klant niet verplicht is zichzelf te registreren wanneer hij iets in je webshop bestelt. Door de tweede instelling Klant opmerking veld bij afrekenen inschakelen aan te vinken, krijgt je klant de mogelijkheid om bij het betalen, een opmerking mee te sturen bij zijn bestelling. Het derde vinkje Forceer een beveiligde verbinding laten we momenteel uit staan.

Winkelwagen, afrekenen en accounts

Onder  registratie, staan een aantal registratieopties, zoals waar de klant de mogelijkheid heeft zich te registreren. Zo maken we het mogelijk voor de klant om zich bij het betalen te registreren door de instelling Registratie toestaan op de afrekenen pagina. Onder klant accounts vinken we Voorkom klanten toegang tot WordPress admin aan, omdat klanten immers niets te zoeken hebben in onze administrator omgeving en ook Klanten toestaan om bestellingen opnieuw te kopen vanaf hun account pagina om klanten met enkele klikken een reeds gedane bestelling opnieuw te kunnen laten bestellen.

Stap  2 – De catalogus instellingen

De catalogus instellingen, hebben alles te maken met de wijze waarop je producten in je webshop worden gepresenteerd. We laten voor nu alle velden default ingesteld staan, met uitzondering van het verwijder nullen achter de komma veld.

In de catalogus opties, kun je de weergave van je producten beheren. Zo kun je alle producten in je catalogus sorteren op naam, maar ook op bijvoorbeeld prijs of populariteit.

De Product data instellingen hebben betrekking tot de weergave van velden bij je product. Zo kun je de SKU (Stock keeping unit, ofwel eenheid (stuks,kg,liter,…)) wel of niet weergeven en de meeteenheden instellen. Ook is het mogelijk beoordelingen en reviews wel of niet in te schakelen op je webshop. Door dit te doen, kunnen klanten hun ervaringen over een product achterlaten.

De prijs opties geven je de controle over hoe prijzen in je webshop worden weergegeven. Omdat ik het slordig vind zowel getallen achter de komma te tonen als getalen te onderdrukken (met dit vinkje ingeschakeld krijg je €10,50 en €10 in plaats van €10,50 en €10,00) schakel ik deze uit.

Verwijdernullen

De Afbeelding opties zijn opties die betrekking hebben tot de presentatie van afbeeldingen in je webshop. Wanneer je een andere layout kiest, kunnen deze soms aangepast moeten worden. Hier komen we later nog op terug.

Stap  3 – De inventaris instellingen

De instellingen onder inventaris, geven je de mogelijkheid een voorraadbeheer in je winkel bij te houden. Voor deze winkel doen we dat op dit moment nog niet, dus schakelen we de gehele optie uit. In een later stadium, zullen we ook voorraden gaan bijhouden en kijken wat de invloed van voorraden is.

Voorraden_WooCommerce

Tot zover de basisinstellingen deel 1. In het volgende deel gaan we de BTW instellingen, een betaalmethode en verzendmethode voor je webshop toevoegen

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.