Home Je eigen webwinkel Je eigen webshop deel 7 – iDeal integreren in je Webshop

Je eigen webshop deel 7 – iDeal integreren in je Webshop

0

iDeal logo

Steeds meer mensen gebruiken iDeal en steeds meer bedrijven bieden het aan als betaalmethode in hun webshop. Logisch, want bij een iDeal transactie wordt eerst een betaling door de consument gedaan, voor de goederen verzonden worden. Dit betekent minder risico voor de ondernemer en meer zekerheid. In dit deel hoe iDeal te integreren in je WooCommerce webshop.

Wat is iDeal

iDeal is een betaalstandaard binnen Nederland, waarmee het voor internetbankierende klanten mogelijk wordt gemaakt direct een betaling uit te voeren in jou WooCommerce webshop. Hoe werkt iDeal:

  1. Een klant heeft artikelen in de winkelwagen en selecteerd iDeal als betaalmethode in de webshop
  2. De klant selecteert zijn eigen bank en komt vervolgens in zijn of haar eigen internetbankieren omgeving terecht, om direct de bestelde goederen af te rekenen.
  3. Wanneer de betaling is goedgekeurd door de klant, ontvangt de webshop een terugkoppeling en de betaling wordt als succesvol aangemerkt.
  4. Het bedrag is direct van de rekening van de koper geboekt en wordt op de rekening van de webshophouder (of het account bij een derde partij) bijgeschreven.

iDeal kun je op meerdere manieren implementeren. Enerzijds middels een directe koppeling met de bank waar je zakelijke rekening staat of, middels een zogenaamde payment provider. In beide gevallen betaal je over de transactie, maar meestal is tot een bepaald aantal bestellingen in je webshop een payment provider iets voordeliger. Het nadeel is, dat deze later uitbetaalt dan iDeal rechtstreeks bij de bank.

In dit artikel laten we zien hoe je iDeal integreert middels de iDeal module van Sisow. Op het moment van schrijven rekent Sisow geen aansluitkosten en kost een iDeal transactie je € 0,45 per transactie.

Stap 1 – Een account bij Sisow aanmaken

Allereerst dien je de beschikking te hebben over een Sisow account, om iDeal betalingen te kunnen ontvangen. Je kunt je registreren voor een account op https://www.sisow.nl/Sisow/iDeal/Aanmelden.aspx

Wanneer je de registratie hebt voltooid, ontvang je een Merchant id en een Merchant key. Deze heb je nodig om de betalingen op jou account binnen te laten komen.

Stap 2 – Download de Sisow plugin

Download vervolgens de plugin op: https://www.sisow.nl/algemeen/implementatie .

SiSow WooCommerce iDeal

Pak het ZIP bestand uit op een plaats waar je deze eenvoudig kunt bereiken. In het zip bestand zitten twee bestanden. plugin.zip en WooCommerce.pdf. Het bestand plugin.zip gaan we installeren in de WordPress installatie.

Stap 3 – De iDeal plugin installeren

Installeer het bestand plugin.zip, zoals je standaard een plugin installeert. Ga hiervoor naar plugins > nieuwe plugin en selecteer uploaden.

Plugin installeren

Kies bij “bestand kiezen” het bestand plugin.zip en klip op nu installeren.
Je krijgt bij de installatie van deze plugin meerdere betaalmethoden tot je beschikking. We beperken ons in deze tutorial even tot de iDeal plugin en activeren deze op de plugin pagina:

SiSow WooCommerce activeren

Stap 4 – De iDeal plugin configureren

Om de plugin te configureren, navigeer je naar WooCommerce > Instellingen > Betaalmethoden. Er is een extra optie bij de reeds beschikbare betaalmethoden gekomen, Sisow iDeal.

SiSow configuratie in WooCommerce

  • Enable Sisow iDeal: vink dit veld aan, wanneer de plugin actief moet zijn op de website. Wanneer je iDeal (tijdelijk) wilt uitschakelen, kun je dit veld uitschakelen
  • Titel: Dit waarde achter dit veld, wordt als naam van de betaalmethode in de webshop gepresenteerd.
  • Sisow Merchant ID: Vul achter dit veld het gekregen Merchant ID in. Controleer deze waarde dubbel, want deze zorgt er, mede met de Merchant Key, voor dat de betaling op de juiste plek terecht komt.
  • Sisow Merchant Key: Vul acher dit veld de gekregen Merchant Key in.
  • Beschrijving: De waarde die hierachter wordt ingevuld, gaat mee met de betaling en is zichtbaar op het bankafschrift van de klant. Zet hier dus iets in, wat de betaling met de webshop kan linken (bijvoorbeeld: bestelling webshopnaam).
  • Testmode: Wanneer de testmode is ingeschakeld, worden geen daadwerkelijke betalingen uitgevoerd, maar is de iDeal module in testmodus. In deze testmodus kun je controleren of de plugin juist is geconfigureerd, maar vergeet deze modus niet uit te schakelen wanneer de shop live is/gaat.

Wanneer alle gegevens correct zijn ingevoerd, is het mogelijk iDeal betalingen te ontvangen!

Sisow Betalingen

 

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.