WordPress

0

wordpressWaar het natuurlijk allemaal om draait. WordPress (Hoofdletter W en Hoofdletter P)! Nog erg vaak wordt de fout gemaakt WordPress als een blogplatform te bestempelen, maar WordPress is in de loop van de jaren geëvolueerd tot een volwaardig CMS. Dit is tevens de reden waarom grote bedrijven zoals de CNN, eBay, Sony en Disney gebruik maken van WordPress als basis voor hun website.

WordPress is een zogenaamd open source CMS. Dit betekent dat het gebruik ervan gratis is (op een webhost). De beschikbaarheid van meerdere thema’s en plugins, maken de mogelijkheden van het gebruik zeer divers. Van een eenvoudige blog, tot een complete webshop, het is allemaal mogelijk. Het open source karakter van WordPress maakt het daarbij dat er ook een breed platform aan ondersteuning beschikbaar is. Soms betaald, soms gratis. Deze website is daar één van. Iedereen kan daarnaast bijdragen aan WordPress door het vertalen, het schrijven van plug-ins of patches en het geven van ondersteuning.

WordPress is daarnaast erg gebruikersvriendelijk. Programmeerkennis is niet nodig om een goede website te maken. Sterker nog, de meeste gebruikers wereldwijd zijn niet eens programmeurs en/of hebben weinig kennis van webdesign.

Al met al een hele goede basis om een eigen website te starten. Voel je bij vragen vrij ze te stellen op deze website of zoek ondersteuning in de buurt of op één van de vele WordPress ondersteuningsforums.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.