Home Themes Met welke thema’s maakt je WordPress site indruk in 2016?

Met welke thema’s maakt je WordPress site indruk in 2016?

0

wordpresstheme-smallHet succes van je WordPress site staat of valt bij zijn uiterlijk. WordPress heeft voor het gemak standaard thema’s waar je van gebruik kunt maken wanneer je een site gaat bouwen. Ieder jaar komen er nieuwe standaard thema’s bij die zijn aangepast aan de actualiteit en aan de eisen van de moderne tijd. Zo blijf je altijd bij en heb je nooit een website die verouderd is. De thema’s zijn eenvoudig te downloaden en te installeren. WordPress geeft ieder thema zijn eigen naam. Ieder thema heeft zijn eigen uitstraling en niet ieder thema is geschikt voor ieder type site (en andersom). Hier zijn enkele thema’s die zijn uitgebracht voor 2016. Lees hier over de voordelen van de nieuwe thema’s en over het soort sites dat deze thema’s zou kunnen overwegen.

Betaalde thema’s die de investering waard zijn
Het liefst betaal je niet of zo weinig mogelijk. Er zijn echter enkele WordPress thema’s die je zoveel opleveren, dat het de moeite waard is om er eenmalig een (klein) bedrag voor neer te leggen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan het thema MEGA, dat alleen al 8 verschillende demo-layouts heeft. Je krijgt zelf de kans om de kleuren en instellingen van de layouts veranderen, waardoor je je site helemaal kunt personificeren. Het thema is te gebruiken op alle devices en is ook te gebruiken wanneer je je website wilt (om)bouwen als webshop.
En andere zeer fraai betaald thema is Ruby. Ruby heeft een geheel eigen design dat te vullen is met diverse kleurschema’s. Het is een thema dat goed uit de verf komt bij vrijwel alle soorten websites, van online shops tot informatieve websites. De meest unieke functie van dit thema is de slider bovenin beeld, waarmee je direct de aandacht van de bezoeker kunt trekken. Wat opvalt aan dit thema is zijn functionaliteit. Het thema is door zijn goede codering zeer snel en is bovendien moeiteloos te draaien op zowel pc als tablet en mobiele telefoon.

avada

Gratis thema’s die zeer professioneel ogen
Het is zeer begrijpelijk dat het voor sommige websites te ver gaat om te investeren in zijn layout. Voor mensen die liever geen (of zo min mogelijk) geld uitgeven aan hun website, maar wel een professioneel ogende website willen hebben, zijn er ook opties te over. Gravida en WallBase zijn bijvoorbeeld zeer fraaie thema’s.
Gravida heeft een donkere tint, waardoor het stijlvol oogt en overzicht schept. Het is een thema dat goed tot zijn recht komt op zakelijke, strakke en formele websites. Het heeft een duidelijke kolomindeling en heeft functies voor portfolio’s en testimonials.
Het WallBase thema is meer visueel. Omdat het relatief weinig ruimte inricht voor menu’s (aan de linkerkant) is er veel ruimte over om een fraaie achtergrond zichtbaar te maken. Dit is ideaal voor mensen die een blog hebben of voor websites waar foto’s en visuele effecten een grote rol (moeten) spelen.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.