Home Tutorials 404 pagina’s voorkomen en genezen

404 pagina’s voorkomen en genezen

0

Dat bepaalde mensen zeer creatief met het gebruik van 404 pagina’s omgaan, neemt helaas de noodzaak niet weg om deze pagina’s zo veel mogelijk te vermijden. Op deze pagina vertellen we je meer over het voorkomen en zeker het genezen van gebroken links, welke resulteren in 404 pagina’s.

Wat is een 404 pagina

Een 404 pagina is het gevolg van zogenaamde “linkrot” ofwel, links die op termijn niet meer werken, omdat de doelpagina een andere naam heeft gekregen of simpel niet meer bestaat. Het wordt binnen de wereld van zoekmachine optimalisatie (SEO) gezien als funest en het is natuurlijk ook niet erg bevorderend voor je gebruikerservaring, wanneer je bezoeker zomaar een pagina als deze voor zijn kiezen krijgt.

404 pagina screenshot

Het is natuurlijk niet te doen om alle pagina’s op je blog handmatig bij langs te gaan, om deze op gebroken links te controleren. Gelukkig is daar iets op gevonden, de “Broken link checker”.

Broken link checker

Installeer allereerst de plugin broken link checker.  Wanneer je deze plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd ,gaat de plugin om zoek naar links op je website, die niet meer werken. Ga in je backend naar instellingen > Link checker, om je links te tonen.

Gebroken link

Klik op de tekst achter status, om de gebroken links te presenteren.

Gebroken link gevonden

 

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.