Home Tutorials Alle plugins ineens uitschakelen

Alle plugins ineens uitschakelen

0

Plugins zijn geweldig en breiden de functionaliteit van je WordPress website uit. Helaas treden er in plugins ook wel eens problemen op. Een plugin is niet compatible met een andere, of werkt gewoon niet meer lekker samen met WordPress. Bij problemen met je WordPress website is dan ook één van de eerste dingen bij het troubleshooten, het uitschakelen van je WordPress plugins en het één voor één weer inschakelen, tot eventueel het probleem weer optreedt. Op zich geen probleem om te doen, maar sommige problemen zijn erger en zelfs zo erg dat het niet meer mogelijk is je WordPress admin paneel te betreden. In dat geval is er een methode al je plugins via FTP uit te schakelen.

Al je WordPress plugins via FTP uitschakelen

Om alle WordPress plugins ineens uit te schakelen, zul je de naam van je plugins map moeten wijzigen. Dit kun je doen door verbinding met je website te maken via een FTP programma, of de file manager vanuit het administrator paneel van je website (plesk, directadmin, …). Navigeer naar je /wp-content folder. In deze folder is een folder genaamd plugins aanwezig. Hernoem deze map naar bijvoorbeeld ‘plugins-inactief’. Wanneer je dit hebt gedaan, zijn alle plugins die je op je website hebt geïnstalleerd gedeactiveerd.

Nu je dit hebt gedaan kun je waarschijnlijk weer inloggen in je WordPress admin paneel. Als dit is gelukt, kun je de ‘plugins-inactief’ directory weer hernoemen naar plugins. Activeer vervolgens elke plugin weer opnieuw, tot het probleem weer optreedt. Nu weet je precies welke plugin het probleem veroorzaakt heeft.

 

 

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.