Home Tutorials Content in je WordPress test installatie

Content in je WordPress test installatie

0

Of je nu je eigen theme aan het ontwikkelen, of je site gewoon geheel aan het vormgeven / inrichten bent, het is altijd handiger om te testen op een website waar al veel content op staat, dan op een site met één pagina of één bericht, maar het is ook erg veel werk om allerlei pagina’s aan te maken om je proefinstallatie te vullen. Hier is iets op gevonden, WP test.

Content toevoegen met WP test

We gaan er vanuit dat je al een test installatie hebt, zo niet, kijk dan eens in het volgende artikel over hoe een lokale WordPress installatie te doen.
Download allereerst de bestanden vanaf de website WP test en sla deze op de lokale computer op. Pak het bestand uit in een eenvoudig terug te vinden map.

Vervolgens ga je naar je WordPress backend en klik je achtereenvolgend op Tools > Import en installeer je de WordPress importer plugin.

WordPress Importer Plugin

Klik na de installatie op “Activate en Run importer”.
Wanneer de importer is geïnstalleerd, heb je de mogelijkheid WordPress pagina’s, posts, categorieën etcetera uit een WordPress export bestand te importeren en dit is precies wat wptest.io heeft geleverd. Klik in de importer op “bestand kiezen” en selecteer het bestand wptest.xml uit de zojuist geexporteerde map.

wptest.xml selecteren

Vervolgens druk je op “upload file and import”.

Download and import file attachments WordPress

Wijzig niets in de bovenstaande configuratie, maar zorg er in ieder geval voor dat het veld “Download and import file attachments” is ingeschakeld. Druk vervolgens op submit en wacht tot het proces is voltooid. Sluit de browser zeker niet af, voor het proces compleet is doorlopen.

Voltooide import in WordPress

De import is nu gereed en je site is klaar voor verdere bewerking!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.