Home Tutorials De WordPress app gebruiken

De WordPress app gebruiken

0

Wat is er nu mooier dan op elke willekeurige plek met een internetverbinding je WordPress blog te kunnen updaten? Dat kan nu met de officiele WordPress app. In deze tutorial het bloggen via de WordPress app op een Android toestel.

In de app store, vind je de WordPress app. Installeer deze om vanaf nu altijd toegang te hebben tot je weblog.

image

Eenmaal geinstalleerd, krijg je de mogelijkheid jou type blog aan te geven. Wanneer je blog is gehost bij WordPress of, je wilt graag een blog starten bij WordPress.com, selecteer dan één van de eerste twee opties. Selecteer de laatste optie om jou eigen gehoste WordPress installatie aan de app te koppelen.

image

Na het selecteren, krijg je de mogelijkheid in te loggen. Hiervoor is je Website url nodig, je administrator gebruikersnaam en je administrator wachtwoord. Met deze gegevens wordt ingelogd op je blog en via dit account bewerk je pagina’s en berichten of maak je ze.

image

Na het inloggen verschijnt het hoofdmenu. Hierin staan tevens alle opties vermeld, waar je in de app gebruik van kunt maken. Via berichten en pagina’s is het mogelijk bestaande berichten of pagina’s te beheren en nieuwe aan te maken.

image

De layout om een nieuw bericht aan te maken, is eenvoudig en overzichtelijk. Helaas is de editor nog niet zo uitgebreid, maar het voorziet in de meeste functies.

image

Een erg fijne feature is de mogelijkheid direct afbeeldingen uit je Android gallerij toe te voegen of een foto / video te maken en toe te voegen aan je blog.

image

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.