Home Tutorials Een Favicon toevoegen aan je WordPress Site

Een Favicon toevoegen aan je WordPress Site

0

Je hebt ze vast al eens gezien. Favicons, de kleine icoontjes naast de website naam bovenin je adresbalk. Ze bestaan al jaren en zeker nu browsers meer en meer in staat
zijn om met tabbladen te werken, zijn ze zeer nuttig voor je branding.

Favicons_Chrome

In dit artikel leer je, een favicon toe te voegen aan je eigen website.

Stap 1 – Je eigen Favicon

Een Favicon is over het algemeen een .ico bestand, gemaakt vanuit een eigen afbeelding van 32×32 px. De meeste hedendaagse browsers zullen ook werken met een png bestand, maar vooral de oudere browsers kunnen je bestand niet weergeven als het geen .ico bestandje is. Om je eigen favicon te maken, maak je in Photoshop, Paint of ieder ander grafisch bewerkingsprogramma een afbeelding van 32×32 pixels en ga je naar http://favicon-generator.org/ en creëer je een .ico bestand van je eigen afbeelding.

Favicon generator

 

Stap 2 – Toevoegen aan je website

Gezien we een bestand op je server gaan aanpassen (namelijk het header.php bestand van je template), is het belangrijk dat je toegang hebt tot deze bestanden middels FTP. In deze tutorial gebruiken we Filezilla (https://filezilla-project.org/) om bestanden te bewerken.

1. Maak een verbinding met je website en upload het .ico bestand naar de root van je website (meestal in de map public_html).
2. Ga vervolgens naar de map public_html/wp-content/themes/denaamvandethemediejijgebruikt en zoek het bestand header.php

In dit bestand voeg je de code in die je zojuist hebt gekregen:

<link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico" type="image/x-icon">
<link rel="icon" href="/favicon.ico" type="image/x-icon">

En klaar is je Favicon!

Pressy Favicon

 

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.