Home Tutorials Een Watermerk toevoegen aan WordPress afbeeldingen

Een Watermerk toevoegen aan WordPress afbeeldingen

0

Voor bloggers, kunstenaars en anderen die WordPress vooral gebruiken om foto’s te publiceren en te delen met de rest van de wereld, is het erg vervelend na een tijdje her en der je afbeeldingen tegen te komen. Achter deze sites aan mailen met het vriendelijke verzoek de afbeelding te verwijderen kan heel tijdrovend zijn en is eenvoudig te voorkomen door het toevoegen van een watermerk aan je afbeeldingen.

1. De Easy Watermark plugin installeren

De Easy Watermark plugin is een gratis plugin voor WordPress en voegt automatisch een watermerk toe aan je foto’s en andere afbeeldingen op je website.
Installeer de plugin via Plugins > Nieuwe plugin

Easy Watermark installeren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het activeren is onder “instellingen” een extra optie toegevoegd.

2. Easy Watermark instellen

De Easy Watermark instellingen zijn op te roepen via het menu “Instellingen > Easy Watermark. De plugin configuratie bestaat uit drie tabs.
Easy Watermark Tabs

In de  “General” tab kun je instellen dat alle afbeeldingen die vanaf nu worden geüpload in WordPress, voorzien worden van een watermerk. De Easy Watermark plugin kan momenteel alleen overweg met jpeg, png en gif afbeeldingen.

Het is niet altijd nodig alle afbeeldingen te voorzien van een watermerk. Voor Miniaturen (of Thumbnails) is dit bijvoorbeeld niet noodzakelijk, omdat deze veelal te klein zijn om daadwerkelijk goed gebruikt te kunnen worden op een andere website.

Onder “Watermark Type” stel je in welk type watermerk je in de afbeeldingen wilt hebben. Hier zijn drie opties;

  1. Image – Voeg een watermerk afbeelding toe aan je afbeeldingen
  2. Text – Voeg een watermerk tekst toe aan je afbeeldingen
  3. Beide – Voeg zowel een watermerk tekst als afbeelding toe aan je afbeeldingen

Afhankelijk van je selectie (image / text of beide) kun je met het tweede en derde tabblad het watermerk instellen.

Pressy Watermerk

Op zowel het “Image” als “Text” tabblad, bestaat de mogelijkheid de uitlijning in te stellen. De afbeelding of tekst van je watermerk wordt op de gearceerde tegel geplaatst. Daarbij is zowel een offset, een font en een positie in te stellen.

3. Bestaande afbeeldingen ineens voorzien van een watermerk

Ook reeds bestaande afbeeldingen kun je voorzien van een watermerk. Let er goed op, dat bij het gebruik van de volgende optie, alle afbeeldingen in je mediabibliotheek worden voorzien van een watermerk. Maak voor het gebruik van deze optie eerst een backup.

Om alle bestaande afbeeldingen te voorzien van een watermerk, gebruik je de optie “Add Watermark to all images” onder “Media > Easy Watermark”.

Watermerk in alle oude afbeeldingen

4. Bestaande afbeeldingen afzonderlijk voorzien van een watermerk

Om selectief afbeeldingen te voorzien van een watermerk, kun je de optie “Add Watermark” gebruiken die is toegevoegd aan de gallerij.

Watermerk toevoegen

 

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.