Home Tutorials Je administrator avatar wijzigen in WordPress

Je administrator avatar wijzigen in WordPress

0

Standaard WordPress AvatarNa het plaatsen van de eerste berichten op je WordPress site, laten bezoekers berichten achter. Je reageert, maar plots zie je, je gebruikersafbeelding (ofwel, Avatar) en gaat op zoek, naar hoe je die moet wijzigen. Tot blijkt, dat je deze niet in je eigen WordPress installatie wijzigt, maar op een externe website.

In WordPress, worden avatars geplaatst op basis van je email adres en een externe service genaamd ‘Gravatar’.

Wanneer je dus je eigen gebruikersavatar wilt wijzigen, zul je dit bij Gravatar moeten doen. Allereerst is het belangrijk een account aan te maken op de website van Gravatar.

Aanmelden bij Gravatar

Let op, dat het email adres waarmee je, je registreert, ook het email adres is waarmee je reacties plaatst. Ofwel, het standaard email adres van je gebruikersaccount. Dit vind je op je eigen profielpagina (domeinnaam/wp-admin/profile.php)

Vervolgens is het nodig, een WordPress.com account aan te maken (wanneer je die nog niet hebt). Klik hiervoor op de knop ‘Sign in with WordPress.com’, log in wanneer je een account hebt of klik op ‘Need an account’ wanneer je er één wilt aanmaken en log in op Gravatar.

Gravatar afbeelding uploaden

Upload een afbeelding of selecteer een online afbeelding. Zodra je hebt verkleind, bijgesneden etc. kies je een waardering (niet aanstootgevende krijgen waardering G) en is je Gravatar actief.

Gravatar waardering

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.