Home Tutorials Meer bezoekers op je website met een nieuwsbrief

Meer bezoekers op je website met een nieuwsbrief

0

80% van de bezoekers die jou website bezoekt komt niet meer terug en, in het geval van een commerciële website, 70% van de bezoekers is nog niet klaar om een aankoop te doen. Ook niet zo vreemd, wanneer je, jezelf bedenkt dat het internet letterlijk uit miljarden pagina;s bestaat. (Er bestaan alleen al 189.48 miljoen Nederlandse pagina’s). Hierom is het zo belangrijk om de bezoekers te binden aan je website en hoe kan dit nu eenvoudiger dan via een nieuwsbrief. Verstuur je momenteel nog geen nieuwsbrief? Een gemiste kans, maar daar gaan we in deze tutorial iets aan doen.

In deze tutorial gaan we met behulp van Wysija en Hybrid Connect, een nieuwsbrief opbouwen.

Stap 1 – Wysija installeren

Nieuwsbrieven versturen kun je natuurlijk zelf middels Outlook of een andere email cliënt. Het grote nadeel hiervan is, dat het tijdrovend is en, belangrijker nog, het geeft lang niet altijd de mogelijkheden die je met geïntegreerde oplossingen wel hebt. Wysija is een plugin welke je kunt gebruiken om nieuwsbrieven vanuit je eigen WordPress installatie te versturen. Je kunt Wysija in een gratis versie krijgen (gratis tot 2.000 inschrijvingen) of in de pro-versie.

Ook kun je uiteraard kiezen je Hybrid Connect te verbinden met een betaalde service provider als Aweber of Mailchimp.

Installeer Wysija via Plugins > Nieuwe plugin en typ Wysija in het zoekvenster. Installeer vervolgens de plugin.
Na de installatie is een extra optie in je menu gekomen.

Wysija installeren

Allereerst het menu instellingen. Hier kun je alle instellingen configureren met betrekking tot je nieuwe nieuwsbrief plugin. Vergeet niet, dat we deze plugin alleen gebruiken om nieuwsbrieven te verzenden en de lijst te beheren, niet om het inschrijfproces te doorlopen.

De eerste stap in Wysija is het bewerken van je lijst naam en eventueel het toevoegen van één of meerdere mailinglijsten. Om dit te doen klik je in het Wysija menu op abonnees en vervolgens in de header op ‘Lijsten bewerken’.

Lijstbeheer Wysija

Noem de automatisch gegenereerde lijst bijvoorbeeld Mailinglijst.

De volgende stap is het bewerken van de Wysija instellingen onder ‘Wysija > instellingen’ Over het algemeen kunnen alle voorkeuren op standaard blijven staan, naar voorkeur kan een dagelijkse email worden verzonden over de update van nieuwe gebruikers / het uitschrijven van gebruikers of kunnen teksten aangepast worden. Ook het standaard formulier kan blijven bestaan.

 

Stap 2 – Hybrid Connect

Hybrid Connect is een commerciële WordPress plugin, speciaal gericht op het verkrijgen van meer nieuwsbrief inschrijvers. Waarom een betaalde plugin vraag je, jezelf af? Twee redenen;

  • Er is geen gratis plugin beschikbaar die ook maar in de buurt van de functionaliteit komt van Hybrid Connect.
  • Vergeleken met de kosten van andere methoden om meer bezoekers naar je website te verkrijgen, is de aanschafprijs een schijntje.

Hybrid Connect

Met Hybrid Connect kun je op alle mogelijke manieren, opt-in boxes maken (Opt-in is in Nederland verplicht te hanteren bij de inschrijving van je nieuwsbrief). Je kunt je inschrijfformulier op allerlei plaatsen op je blog weergeven en geheel naar wens aanpassen.

  • Popups
  • Onder elk artikel / bericht
  • Als widget in de sidebar
  • On de footer
  • ……

Een ander groot voordeel is de Facebook connect optie. Anders dan de gebruikelijke plugins waar bezoekers altijd een naam en email adres moeten invoeren, wordt automatisch door de plugin gedetecteerd dat een gebruiker is ingelogd in Facebook (en wie is dat tegenwoordig niet) en kan deze zichzelf met één druk op de knop inschrijven op je nieuwsbrief.

Facebook connect

Stap 3 – Hybrid connect installeren en instellen

Wanneer je via deze link de plugin hebt aangeschaft, kun je beginnen met de installatie. Hiervoor heb je een link naar een ZIP bestand gekregen. Download dit bestand en installeer deze via je WordPress admin paneel > Plugins > Nieuwe plugin > Uploaden.

Hybrid connect installeren

Na de installatie heb je een menu entry erbij gekregen genaamd Hybrid Connect. Wanneer je deze aanklikt, wordt je gevraagd de licentieinformatie in te voeren die je per email hebt ontvangen. Vervolgens kun je beginnen met het configureren van je opt-in formulieren.

Allereerst worden we erop gewezen dat we de setup moeten doorlopen.

Hybrid connect setup

Om de Facebook connect optie te gebruiken, moeten we alle Facebook informatie invoeren. Omdat Hybrid Connect een instructiefilmpje heeft meegeleverd over hoe deze app-id toe te voegen, zullen we hier niet in detail doorheen gaan. Je kunt uiteraard Hybrid Connect gebruiken zonder Facebook App Id, alleen kun je dan de Facebook connect functie niet gebruiken.

Facebook connect instellen

Na het instellen van de Facebook App Id en eventueel de Gotowebinar instellingen, kunnen we de taalinstellingen invoeren;

Hybrid connect taalinstellingen

Stap 4 – Je eerste opt-in formulier

Hybrid connect werkt door middel van zogenaamde ‘connectors’. Een connector is een verzameling opt-in formulieren welke dezelfde actie uitvoeren op dezelfde mailinglijst. Zodra je de menuoptie Hybrid connect hebt gekozen, klik je op de groene knop “Add a new connector”.

Voer een naam in, negeer de overige instellingen (hier zijn uitgebreidere instructies voor) en klik op Save connector.

Je pagina zal er nu als volgt uitzien.

Connector toegevoegd

In het onderste deel van de pagina vind je, je toegevoegde connector met alle informatie daarin. We starten met het aanpassen van onze ‘Shortcode Design’. (klik hiervoor op Edit onder Shortcode Design). Dit is het ontwerp wat we overal op onze website, handmatig kunnen toevoegen door middel van een zogenaamde shortcode.

Hybridconnect formulier aanmaken

Hybrid Connect werkt zeer intuitief. In het linkerdeel van het scherm vind je het WYSIWYG (What you see is what you get) formulier en aan de rechterkant meerdere menu’s om alle opties, templates, kleuren, afbeeldingen, teksten etc. aan te passen en het formulier geheel vorm te geven.

Wanneer je klaar bent met het ontwerp van het opt-in formulier, klik je op save changes.

Voeg simpelweg het formulier op je pagina toe, door de shortcode in een bericht of pagina te plakken:

Shortcode

Stap 5 – Hybrid connect verbinden met Wysija

Nu het technische gedeelte. We gaan Wysija koppelen aan je Hybrid Connect formulier. Hiervoor heb je een extra optie gekregen in je Hybrid Connect menu.

Wysija met Hybrid Connect koppelen

Door een druk op de knop ‘Wysija Setup’ verschijnt het scherm om de koppeling tussen de connector en je nieuwsbrief (of brieven) te maken.

Koppeling tussen Wysija en Hybrid Connect

Door de pagina vervolgens op te slaan, is je mailinglijst gekoppeld. Je kunt nu gebruik maken van het opt-in formulier.

 

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.