Home Tutorials WordPress voor beginners: Handigheidjes bij het maken van je WordPress site

WordPress voor beginners: Handigheidjes bij het maken van je WordPress site

0

beginners-smallWordPress is zeer populair onder mensen die websites bouwen. Dit komt omdat het relatief makkelijk is om een website te maken met WordPress. Dit wil echter niet zeggen dat iedereen zomaar in no time een perfecte WordPress site heeft gemaakt. Als beginner weet je nog niet alle ins en outs en er zijn veel opties en functies waar je wellicht nog geen weet van hebt. Voor mensen die nog niet eerder met WordPress hebben gewerkt, zijn hier tips te lezen die je helpen bij het opzetten van je eigen website.

Houd het overzicht en negeer de opties die je niet nodig hebt
WordPress is een oerwoud aan opties en functies. Wanneer je nieuw bent in de wereld genaamd WordPress, dan heb je veel van deze functies niet nodig. Sterker nog, ze zorgen alleen maar voor verwarring. Je raakt al snel het overzicht kwijt wanneer je te veel opties open hebt staan. Hierdoor is het aan te raden om zoveel mogelijk functies die je niet gebruikt uit te zetten. Dit kun je doen bij je scherminstellingen. Je zult zien dat je scherm een stuk overzichtelijker en rustiger is.

Handigheidjes voor het overzichtelijk houden van (weergave van) artikelen
Wanneer je een blog, nieuwssite of informatieve site hebt, wil je dat je artikelen overzichtelijk op de pagina verschijnen. Een mooie, heldere indeling kun je eenvoudig creëren door bij het plaatsen van een artikel een aantal opties te gebruiken.

more-buttonTen eerste is er de ‘more’ knop. Wanneer je een ‘more’ invoegt, wordt alleen de tekst voorafgaand aan de ‘more’ weergegeven op de overzichtspagina waar alle artikelen zijn weergegeven. Zo krijg je geen pagina waar volledige artikelen worden weergegeven, maar handige overzichtelijke blokjes met de titel en een paar regels tekst.
Verder kun je ook een samenvatting toevoegen, die wordt weergegeven onder de titel wanneer je de zoekfunctie gebruikt of op tagpagina’s. Het helpt je bovendien om je vindbaarheid te vergroten bij zoekmachines, zorg er dan ook voor dat je de belangrijkste termen in je samenvatting hebt verwerkt.
Wanneer je een artikel post waarin je mensen quote, kun je de quote button gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de quote een andere layout krijgt dan gewone tekst, waardoor de lezer direct de quote eruit kan pikken. Met name voor blogs is dit bevorderlijk voor het leescomfort.

Sticky posts als uithangbord
Wanneer je een post hebt geplaatst die je zeer belangrijk vindt en die je graag als uithangbord wilt gebruiken, dan kun je deze post ‘vastzetten’. Dit kan met de ‘sticky post’ functie bij je publiceer instellingen. De post komt nu vast te staan bovenaan je pagina. Nieuwe berichten worden automatisch onder dit bericht geplaatst, waardoor gasten bij hun bezoek als eerste je sticky post lezen.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.